krew OB LYM

image Strona początkowa       image kraÄż nik       image KRS KIELCE       image krosy 200       image krąży ottos       image kri100s E36       

Wątki

Na porto do Porto?

Temat: Pani doktor! Potrzebuję porady...
HGB: 14,7 g/dl HCT: 40,5 % MCV: 84 um^3 MCH: 30,7 pg MCHC: 36,4 g/dl RDW: 12,4 % PLT: 246 10^3/mm^3 MPV: 8,8 um^3 PCT: .216 % PDW: 14,3 % OB: 2 m/h LYM: 39,7% 2.0 10^3/mm^3 MON: 6,4% 0,3 10^3/mm^3 GRA: 53,9% 3,0 10^3/mm^3 I jeszcze jedno.. przy wynikach napisane jest również: (na czerwono) WBC Flags: G1 G2 Bardzo proszę jeśli...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,632,57298783,57298783,Pani_doktor_Potrzebuje_porady_.html



Temat: powiększone węzły pionu trzewnego, szyjne
powiększone węzły pionu trzewnego, szyjne Bardzo proszę o interpretację wyników krwi pięcioletniego chłopcaw sytuacji powiększonych węzłów chłonnych pionu trzewnego, podżuchwowych, szyjnych i węzła w pachwinie. Wielkości węzłów od 8mm do 16 mm. Co może być przyczyną powiększenia? RBC 4.41 HGB 12,6 HCT 37,0 MCH 28,5 MCV 84 MCHC 34 RDW 10,61 PLT 373 MPV 7,8 WBC 9,8 NEU 42 LYM 50 MON 2.5 eos 4,7 bas 0,8 ob 13 crp 3,3
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,94961627,94961627,powiekszone_wezly_pionu_trzewnego_szyjne.html


Temat: powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka
powiększony węzeł podżuchwowy u 5 latka Chciałam się dopytać czy coś z tym robić? Byliśmy u lekarza,zrobiliśmy wyniki z krwi,są identyczne jak rok temu tylko OB BYŁO 7 TERAZ 20. Lekko ... tendencję do powiększania się węzłów podżuchwowych. Ogólnie,jest żywy,wesoły ma apetyt,chodzi do przedszkola,nie ma goraczki. Jeśli mogę to podam wyniki z wczoraj: WBC-8,7 LYMPH-2,3 LYM%-26,9 MID-0,9 MID%-10,1 GRAN-5,5 GRAN%-63 RBC-5,16 HGB-13,9 HCT%-40,8 MCV-79 MCH-26,9 MCHC-34.1 RDW%-13,7 PLT-357 MPV10,4 Rozmaz mikroskopowy: neutrofile pałeczkowate-2% neutrofile segmentowane-62 granulocyty kwasochłonne-5 monocyty-3 limfocyty-28 OB-20 Czy tego węzła można czyś nacierać-rozgrzewać,czy obserwować,czy niestety antybiotyk? Z góry dziękuję za odpowiedż....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,101914882,101914882,powiekszony_wezel_podzuchwowy_u_5_latka.html


Temat: wyniki badań
LYM-6,2 % LYM-58,3 wart.b. MXD-1,1 % MXD-10,2 wart.b. NEUT-3,4 % NEUT-31,5 ROZMAZ(WZÓR KRWINEK BIAŁYCH) Granulocyty: Podzielone 16% Kwasochłonne 5% Limfocyty: 78% Limfocyty Pobudzone: 1%
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96881945,96881945,wyniki_badan.html


Temat: prośba o interpretację wyników
prośba o interpretację wyników Proszę o interpretację wyników.Dziecko 2 lata, niezarośnięte duże ciemiączko.Dostaje 1 krople witD. Badania z krwi: wapń 2,52 mmol/L fosforan nieorganiczny 5,3mg/dl kreatynina 0,36 mg/dl badania z moczu wapń 0,38 mmol/l fosfor 51,25 mg/dl kreatynina 53,67 mg/dl fosfataza alkaliczna 225,7 U/l morfologia: WBC 10,38 NEUT% 28 LYM% 62,3 RBC 4,9 HGB 12,8 HCT 38,7 MCV 78,9 MCH 26,1 MCHC 33,0 PLT 416 MPV 7,9 rozmaz mikroskopowy granulocyty obojetnochlonne 30 limfocyty 63 monocyty 5 granulocyty kwasochlonne 2 OB 3 Dziękuję za odpowiedź.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,97103920,97103920,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: wyniki badań krwi
wyniki badań krwi proszę o sprawdzenie wyników (chłopczyk 3lata) WBC 6,5 RBC 5,16 HGB 13,7 LYM 59,8% HCT 40,2 MON 5,8% MCV 78 GRA34,4% MCH 26,6 MCHC 34,1 LYM 3,8TYś RDW 12,8 MON 0,3TYś PLT 265 GRA 2,4TYś PDW 13,5 MPV 6,9 PCT 0,2 OB 3 NEUTROPHIL 21% EOSINOPHIL 2,0 BASOPHIL 1,0 MONOCYTY 2,0 LYMPHOCYTE 74 poprzednie wyniki różniły się WBC 9,0....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,72011327,72011327,wyniki_badan_krwi.html


Temat: ja też proszę o interpretacje wyników krwi2,5latka
ja też proszę o interpretacje wyników krwi2,5latka wyniki były robione po anginie jakies 6dni WBC 10,1 MXD% 11,4 LYM% 54,8 NEU 33,8 ZANIŻONE NORMA OD 37,0 erytrocyty 5,80 zawyżone norma do 5,50 hemoglobina 12,5 hematokryt 44,3% MCV 76,4 ZANIŻONY NORMA OD 80,0 MCH 21,2 ZANIZONY NORMA OD 27,0 MCHC 27,8 ZANOZONY NORMA OD 31 PŁYTKI KRWI 399 NORMA OD 140-440 MPV 11,1 P-LCR 34,5% robiłam z racji,że ma często siniaczki na nogach,robilam także OB WYSŁO NISKIE ALE NIE MAM PRZED SOBA WYNIKÓW ALE WIEM,ŻE BYŁO MAŁE I CPR TEZ WPORZĄDKU PROSZE O INTERPRETACJE...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,85505266,85505266,ja_tez_prosze_o_interpretacje_wynikow_krwi2_5latka.html


Temat: wyniki badań-pyt.do p. dr
wyniki badań-pyt.do p. dr Proszę o interpretację wyników rozmazu krwi neutrofile segmentowane 27% eozynofile 8% bazofile 1% limfocyty 59% monocyty 5% morfologia LYM 55.6% MXD% 15.4% NEU 29% NEUT# 1.5 OB...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,91854492,91854492,wyniki_badan_pyt_do_p_dr.html


Temat: Cholesterol
Dodam jeszcze pozostałe wyniki badania krwi: WBC 4.5 RBC 4.39 HGB 11.7 HCT 35.3 PLT 297 PCT 270 MCV 80 MCH 26.6 MCHC 33.2 RDW 13.8 MPV 9.1 PDW 15.0 %LYM 49.0 %MON 4.6 %GRA 46.4 #LYM 2.2 #MON 0.2 #GRA 2.1 Rozmaz ręczny: segmenty 21% limfocyty 77% urocyty 1% erynofile (? nie mogę dokładnie przeczytać) 1% Zelazo 135 Wapń 10,6 Fosfor 4,1 OB po1 godz -4 mmm Pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,92452389,92452389,Cholesterol.html


Temat: guzek w dole jarzmowym,podwyższone monocyty i limf
K/uL, Neut 31,2% Lym 56,4% Mono 6,4% Eos 2,7% BASO 0,4% Luc2,9 % RBC 5,07 M/uL HGB 13,1 g/dL HCT 36,8% MCV 72,6 fL MCH 25,8 pg CH 25,7 pg MCHC 35,6 g/dL RDW 13,4 % PCT 0,37% PDW 38,5%Mikrocytosis ++ Loft Shift + Micro 8,5% Hypo 0,1% Micro / Hypo 62,9% Mikroskopowa ocena rozmazu krwi Gran. obojętn. o jądrze pałeczkowatym 1% Gran. obojętn. o jądrze podzielonym 25% Granulocyty kwasochłonne 4% Limfocyty 59% Monocyty 9% Limfocyty atypowe 2% OB 2 CRP <0,1 mg/dL Toksoplazmoza IgM ujemny TSH 2,226 uLU/ml Jutro idziemy na USG....
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,100354496,100354496,guzek_w_dole_jarzmowym_podwyzszone_monocyty_i_limf.html


Temat: Badania krwi - proszę o interpretację
Badania krwi - proszę o interpretację Proszę o interpretację badań krwi 2-letniej dziewczynki: OB 7m/h ALAT 20 U/l ASPAT 47 U/l KREAT 0,7 mg% FE 48 ug% Ca-K 9,1 mg/dl P-DZ ... 10e9/l *LYM 6.3 *LYM% 69 % MID 0.8 MID% 08 % GRA 2.2 *GRA% 23% Wzór krwinek białych: - podzielone 27 - kwasochłonne 3 - limfocyty 67 - monocyty 3
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,89071765,89071765,Badania_krwi_prosze_o_interpretacje.html


Temat: prosba o interpretacje wynikow
prosba o interpretacje wynikow zrobilam badanie morfologiczne krwi i nie wszytko mi sie podoba jako, ze mam jeszcze kilka badan do zrobienia to wizyte u lekarza musze odlozyc o tydzien, dwa. gdyby ktos mogl zinterpretowac moje wyniki bylabym wdzieczna, zwlaszcza, ze , imho, moze to wygladac na poczatki anemii. i to OB mnie martwi. WBC 5,9 LY 41,1 MO 4,2 GR 54,7 LY# 2,4 MO# 0,2 GR# 3,2 RBC 4,08 Hgb 12,7 Hct 37,4 MCV 91,8 MCH 31,2 MCHC 34 RDW 12,4 Plt 412. MPV 8,0 Pct .328 PDW 15,5 OB 25
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,43220713,43220713,prosba_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Wyniki badania krwi! Proszę o pomoc!
Wyniki badania krwi! Proszę o pomoc! Witam Was serdecznie! Wszędzie szukam pomocy... Jest może ktoś kto zna się na wynikach badania krwi? Może jakaś studentka...? Na forum z lekarzem na razie nikt nie odpowiada... Mam powiększone węzły chłonne, lekarka kazała zrobić badanie krwi, ale kontrolną wizytę mam dopiero we wtorek... Oto wyniki: WBC: 5,3 10^3/mm^3 RBC: 4,8 10^6/mm^3 HGB: 14,7 g/dl HCT: 40,5 % MCV: 84 um^3 MCH: 30,7 pg MCHC: 36,4 g/dl RDW: 12,4 % PLT: 246 10^3/mm^3 MPV: 8,8 um^3 PCT: .216 % PDW: 14,3 % OB: 2 m/h LYM: 39,7%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,57348499,57348499,Wyniki_badania_krwi_Prosze_o_pomoc_.html


Temat: Jestem nowa - pocieszcie
... 2 dobach zrobilismy badanie krwi i moczu. WBC wyszło powyżej 19, Lym 24 procent, a gra 71 procent. OB 16. W moczu wyszły krwinki białe luźno pokrywające całe pola widzenia. lekarka...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22158,33272189,33272189,Jestem_nowa_pocieszcie.html


Temat: Niski poziom leukocytów u 7-latka
Niski poziom leukocytów u 7-latka Bardzo proszę o pomoc, wczoraj robiłam badania krwi u syna, skarżył sie na uporczywe bóle głowy, mówi że czasem ściany mu wirują. Lekarz zlecił badanie krwi, ... możliwe by przez to poziom leukocytów zmalał? Oto wyniki, nie mam pojęcia co dokładnie oznaczają. Wybaczcie, ale będąc w pracy, nie wytrzymam do wieczornej wizyty u lekarza. WBC 3.5 LYM 1.4 ... 10 OB 14/35
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19760,30956776,30956776,Niski_poziom_leukocytow_u_7_latka.html


Temat: Powiększone węzły. Proszę o poradę.
Powiększone węzły. Proszę o poradę. Mój dwuletni synek od jakiegoś czasu ma powiększone węzły chłonne na szyi. W zeszłym tygodniu robione miał badanie krwi i moczu. Oto wynik: WBC 9,2 HGB 4,28 HCT 33,9 PLT 371 PCT 0,277 MCV 79 MCH 27,6 MCHC34,9 RDW 12,7 MPV 7,5 PDW 12,9 LYM 31,0 MON 4,7 GRA 64,3 Rozmaz pałeczki 3% segmenty 35% eozynofile 3% limfocyty 59% OB 31 CPR 7 żelazo87 ASO 46 mocz w normie. Z wynikami byłam już u lekarza i stwierdził po podwyższonym OB i CRP infekcję. Tylko jaką skoro mojemu synowi...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,1124,90074681,90074681,Powiekszone_wezly_Prosze_o_porade_.html


Temat: Interpretacja morfologii krwi obwodowej - pomóżcie
Interpretacja morfologii krwi obwodowej - pomóżcie Witam wszystkich, dzisiaj otrzymałam wyniki badań morfologii krwi obwodowej. Błagam pomóżcie mi w ich interpretacji, bo przyznam że się trochę zdenerwowałam. WBC 6,35 G/L norma 4,10-10,90 NEUT 3,00 G/L norma 1,60-7-60 LYM 2,77 G/L norma 0,8-4,4 MONO 0,45 G/L norma 0,10-0,90 EOS 0,12 G/L norma 0,00-0,50 BASO 0,01 G/L norma 0,01 NEUT% 47,2% norma 40,0-70,0 LYM% ... czerwonych (OB) 21mm norma 0-12 H Błagam pomóżcie mi w interpretacji tych wyników. Szczególnie niepokoją mnie te przy których jest litera H i litera L - czyli LYM% i odczyn opadania...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,191,92023374,92023374,Interpretacja_morfologii_krwi_obwodowej_pomozcie.html


Temat: WBC 15,4
WBC 15,4 WBC 15,4 LYM 8,2 53,3%L MID 2,3 15,2%M GRAN 4,9 31,5%G OB wynosi 5 a reszta mieści się w normie. Czy taki wynik może wskazywać na coś bardzo złego? Jestem przerażona bo wszędzie wyczytuję, że zwiększona ilość białych ciałek krwi oznacza białaczkę.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,36688775,36688775,WBC_15_4.html


Temat: Proszę o interpretację wyników, pilne!!!
... 7.3 7-11 WBC 5,7 4-10 LYM 2,1 1,2-3,5 MID 0.1 01-10 MID% 01% 02-10 OB-3 Robiłam wyniki bo mam problem z jelitami albo z żołądkiem.Boję się strasznie. Krew trochę zjechała na...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,52412505,52412505,Prosze_o_interpretacje_wynikow_pilne_.html


Temat: interpretacja wyników krwi
interpretacja wyników krwi Witam, robiłam sobie rutynowe badania kontrolne krwi. Oto odchylenia od normy: MCH 31,7 norma 27-31 pg MPV 7,9 fL norma 8-12 wiec w sumie ok NEU% neutrocyty 39,5 norma 50-70% LYM% limfocyty 51,1 norma 25-45% Bazocyty 0,04 norma od 0,05 wiec tu tez niewielkie odchylenie. Czy moge przyjac że wyniki mam ok?? OB mam 2 ale podobno to nic...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,87329453,87329453,interpretacja_wynikow_krwi.html


Temat: wyniki krwi
wyniki krwi Witam, robiłam sobie rutynowe badania kontrolne krwi. Oto odchylenia od normy: MCH 31,7 norma 27-31 pg MPV 7,9 fL norma 8-12 wiec w sumie ok NEU% neutrocyty 39,5 norma 50-70% LYM% limfocyty 51,1 norma 25-45% Bazocyty 0,04 norma od 0,05 wiec tu tez niewielkie odchylenie. Czy moge przyjac że wyniki mam ok?? OB mam 2 ale podobno to nic nie...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,87329688,87329688,wyniki_krwi.html


Temat: czy ktoś wie? -powiększona wątroba
%GRA - 58,2 #LYM - 1,7 10^3/mm^3 #MON - 0,3 10^3/mm^3 #GRA - 3.0 10^3/mm^3 Teraz reszta badań: ALAT - 56 bIAŁKO W SUROWICY: 8,09 kREATYNINA - 0,64 Kwas moczowy - 5,35 OB - 15 TSH 3gen - 1,205 Cholesterol całkowity - 217 Diastaza w surowicy - 63 Glukoza we krwi - 98CRP - ujemne GGTP - kobiety - 50 Fosfalaza alkaliczna...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,76876721,76876721,czy_ktos_wie_powiekszona_watroba.html


Temat: pomoc w interpretacji krwi
pomoc w interpretacji krwi oto moje wyniki: WBC: 4,5 LYM 1.5 MID 0,2 GRAN 2,7 RBC 3,81 HGB 11,3 HCT 35,1 MCV 92 MCH 29.7 MCHC 32,2 RDW 12.9 PLT 219 MPV 8,3 PCT 0,18 PDW 16,5 OB 10 PALECZKOWATE: 2 PODZIELONE 58 KWASOCHLONNE 4 ZASADOCHLONNE - LIMFOCYTY 36 MONOCYTY - Z gory dziekuje za pomoc :) :*
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,84499714,84499714,pomoc_w_interpretacji_krwi.html


Temat: Pomóżcie! Wyniki badania krwi...
Pomóżcie! Wyniki badania krwi... Witam! Mam powiększone węzły chłonne za uszami i lekarka kazała mi zrobić badanie krwi. Czy ktoś może mi powiedzieć czy wyszło dobrze? Wizytę mam za tydzień. Oto ... um^3 PCT: .216 % PDW: 14,3 % OB: 2 m/h LYM: 39,7% 2.0 10^3/mm^3 MON: 6,4% 0,3 10^3/mm^3 GRA: 53,9% 3,0 10^3/mm^3 Bardzo proszę jeśli ktoś może mi powiedzieć czy są...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,57265189,57265189,Pomozcie_Wyniki_badania_krwi_.html


Temat: Wysokie OB u dziecka
podam jeszcze wyniki z krwi może to coś ułatwi: WBC 7,4 LY 3,2 MO 0,8 GR 3,4 RBC 4,39 poza tym wynik moczu synka jest dobry, byłam u laryngologa w związku z przedłużającym się katarem i też nic nie znalazł.Proszę o jakieś sugestie co może oznaczać taki poziom OB u trzylatka. Z góry dziękuję
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,60893578,60893578,Wysokie_OB_u_dziecka.html


Temat: Wyniki badań zdrowego 7-latka
Wyniki badań zdrowego 7-latka Bardzo proszę o pomoc, wczoraj robiłam badania krwi u syna, skarży sie na uporczywe bóle głowy, mówi że czasem ściany mu wirują. Lekarz zlecił badanie krwi, niski ... 3.5 LYM 1.4 MID 0.3 GRAN 1.7 R3 49.9 RBC 4.74 HGB 12.7 HCT 38.6 MCV 81.4 MCH 26.8 MCHC 32.9 RDW 13.3 PLT 263 MPV 11.1 SEG 46, LYMP 39, MONO 5, EOSIN 10 OB 14/35
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,30954917,30954917,Wyniki_badan_zdrowego_7_latka.html


Temat: Interpretacja wyniku badania krwi dziecka, help.
Interpretacja wyniku badania krwi dziecka, help. Prosze o pomoc bo wizyte mamy dopiero wieczorem i sie denerwuję. Dziecko lat 4 - dużo choruje, ostatnio antybiotyk w końcu czerwca, teraz wirusowe gardlo i pokasluje. Wyniki: WBC-10,4 RBC-4,11 HGB-11,9 HCT-34,9 PLT-361 PCT-0,248 MCV-85 MCH-29,1 MCHC-34,2 RDW-14,0 MPV-6,9 PDW-14,4 LYM%-59,4 MON%-5,9 GRA%-34,7 LYM#-6,1 MON#-0,6 GRA#-3,7 OB-15 Dziękuje i pozdrawiam
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,45739484,45739484,Interpretacja_wyniku_badania_krwi_dziecka_help_.html


Temat: Prośba o interpretacje wynikow-lekarz dopiera za 2 tyg
Witam Mam prośbe czy ktos z grupowiczów ma wiedze na temat podwyzszonych wartosci morfologii krwi? Morfologia krwi z rozmazem: WBC-6.9 103 mm3 NORMA(4-10)          MCV - 82um/3 (80-97) ... um/3 (6.5-11) PCT - 213$%                            PDW- 13.5$ % (10-18) WBC Flags: G1 G2 DIFF %LYM -32.9% (17-48)            #LYM 2.2 103 mm3 (1.2-3.2) %MON- 12.2% (4-10)za wysoka   #MON 0.8 103 mm3 (0.3-0.8) %GRA 54.9% (43-76)             #GRA 3.9 103 mm3 (1.2-6.8) OB 22mm /1H Segm-51  Limf-47 Bazef-1  Monoc-1 Badania moczu Barwa- zółty opalizujący Odczyn - kwaśny Ciężar wł-1020 białko (-) cukier(-) nabłonki-pojedyncze w preparacie krwinki białe - pojedyncze w preparacie składniki mineralne- śluz(++), bakterie(+), szczawian wapnie kryształki(++) Szczegolnie niepokoi mnie podwyzszona wartosc % monocytów ktore podobno podwyzszone sa w momencie powaznych infekcji w organizmie a i OB nie w normie z...
Źródło: topranking.pl/1849/prosba,o,interpretacje,wynikow,lekarz,dopiera.php


Temat: Wyniki badania krwi i mocy - pomoc w analizie
Witam! Kilka dni temu lekarz zlecił mi wykonanie badania krwi, moczu i USG w związku z tym że od przeszło tygodnia utrzymuje się u mnie uczucie goryczy w ustach (jak w ... odebrałam wyniki krwi i moczu, USG mam dopiero za 2 tyg. i nie wiem czy te wyniki które mam już o czymś świadczą i czy wpływ na takie wyniki może mieć ... - 0,2 E.U./dl NIT - neg BLO - Trace-lysed (wygwiazdkowane) LEU - neg Badanie krwi: RBC - 4,02  10e6/ul HCT - 33,4% (wygwiazkowane) MCV -  83fl RDW - 9,3% (wygwiazdkowane) HGB - 11,8 g/dl (wygwiazdkowane) MCH - 29 pg MCHC - 35,3 g/dl PLT - 279 10e3/ul MPV - 7,3 fl WBC - 8,8 10e3/ul LYM - 3,7 (43%) (wygwiazdkowane) MID - 0,4 (04%) GRA - 4,7 (53%) OB - 15mm Kreatynina - 0,64 mg/dl (norma 0,9-1,3) (wygwiazdkowane) AspAT - 16 IU/L (norma 10-40) AlAT - 14 IU/L (norma 10-40) A-amylaza - 55...
Źródło: topranking.pl/1849/wyniki,badania,krwi,i,mocy,pomoc,w,analizie.php


Temat: Anemia? ;( Prosze o interpretację wyników;(
... jakiś nowotwór:( Czy w takich wynikach można by stwierdzić nowotwór? Przeczytałam właśnie w artykule, że niedokrwistość, przyspieszone OB (w poprzednich badaniach ob miał 23) to moze być nowotwór;( Czekam na odpowiedź...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,105812313,105812313,Anemia_Prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: pytanie o temperaturę + wyniki badań...
jest cały cza sto samo, trochę dyszy, poci się, duzo pije, lekko spierzchniete usta... (nie wiem moze ja juz sie czepiam niepotrzebnie... do rzeczy OB 3 CRP 0,39 (norma < 1,0) glukoza 76 próby watrobowe- norma ASO 12,1 u/ml (norma <150) WBC 9,53 k/ul neut % 24,2% lym % 63,4% mono % 6,7% eos % 2,3% baso % 0,3% luc % 3,0%...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,96699911,96699911,pytanie_o_temperature_wyniki_badan_.html


Temat: proszę o interpretację wyników
29,6% LYM# 5,0 MON# 0,3 GRA# 2,4 OB 5mm Ogólne badanie moczu: barwa - żółta odczyn - 6,0 ciężar - 1,020 białko - nie stwierdzono cukier - nie stwierdzono urobilinogen - w normie bilirubina - nie stwierdzono ciała ketonowe - nie stwierdzono krew - nie stwierdzono Osad: nabłonki - pojedyncze śluz - dość obfity krwinki białe - 3-4 wpw krwinki czerwone -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,98520641,98520641,prosze_o_interpretacje_wynikow.html


Temat: Pomożecie mi rozszywfrować te patologiczne wyniki?
Eosinophilia - Eozynofilia, zwiększenie odsetka eozynofili we krwi powyżej 4% ogólnej liczby leukocytów (krwinek białych). Występuje w chorobach alergicznych (tj. astma, katar sienny), przy zakażeniach pasożytami (np. robaczyce- robakami jelitowymi, trychinami ... chemiczne, promienie jonizujące, aplazja (zatrzymanie w rozwoju, zanik) i hipoplazja szpiku, wyniszczenie, kolagenozy, przerzuty nowotworowe do szpiku kostnego, niektóre białaczki, ciężkie zakażenia bakteryjne - posocznice, dury i paradury, wstrząs anafilaktyczny. LYM: ... ciężkie zakażenia wirusowe. OB to chyba wiadomo tym bardziej, że jest w normie
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,37372,55251332,55251332,Pomozecie_mi_rozszywfrowac_te_patologiczne_wyniki_.html